Top 5 cele mai penibile accesorii pe care șoferii români le agață la oglindă

De-a lungul timpului, șoferii din România au vrut să fie în pas cu moda. Și ce poate fi mai amuzant decât “amintirea” pe care aproape orice conducător auto o are sub oglinda retrovizoare.

1. Jucării de pluș

De obicei, jucăriile de pluș sunt suspendate la oglinda retrovizoare de reprezentantele sexului frumos. Fie că e vorba de Mickey Mouse sau de Donald, jucăriile de pluș transmit un mesaj clar: “Atenție! Sunt femeie!”.

gmclub.ro

2. CD-uri

A existat o perioadă în care circula zvonul potrivit căruia un CD agățat la oglinda centrală putea să facă orice aparat radar inutil. Fals. Asta nu i-a oprit însă pe șoferii români să pună acest accesoriu care devine exagerat de strălucitor în zilele luminoase de vară.

3. Mătănii

Cei mai credincioși agață mătănii, genul de mărgele care se bălăngăne la fiecare curbă pe care o ia șoferul. De multe ori, acestea sunt completate de o iconiță sfințită.

matanii

4. Fanioane

Microbiștii simt nevoia să-și manifeste iubirea pentru fotbal și în trafic. O fac prin înjurături. Unii dintre ei, au întotdeauna în mașină agățat un fanion. Fie că e cu Steaua, Dinamo sau echipe din străinătate, acești conducători auto transmit la fiecare pas faptul că simpatizează cu echipa X sau Y.

5. Zaruri

Moda zarurilor a fost introdusă pe tărâmul mioritic de TIR-iștii aflați în trecere prin România. Aceasta a prins rapid în rândul șoferilor care păreau că joacă barbut la volan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: gmclub.ro

Articole similare