2016 Geneva Live – Honda Civic Hatchback Prototype – Vedeta standului nipon

Honda a expus conceptul care prefigurează cea de-a zecea generație a lui Civic în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Prototipul are un look extrem de agresiv, iar o mare parte dintre liniile pe care le vedem astăzi vor fi folosite și pe versiunea de serie.

Viitoarea generație Honda Civic va fi cu 30 de mm mai lată, cu 20 de mm mai joasă și cu 130 de mm mai lungă, comparativ cu versiunea pe care o înlocuiește. Totodată, Honda anunță și o serie de motoare turbo pentru viitorul Civic hatchback. Conform oficialilor niponi, acesta va fi primul model de volum Honda care va fi comercializat în Europa doar cu astfel de unități.

Vor fi trei motoare, două pe benzină (1.0 VTEC Turbo și 1.5 VTEC Turbo) și unul diesel de 1,6 litri. Toate cele trei propulsoare fac parte din noua gamă de motorizări Earth Dreams și promit performanțe de top.

Noua generație Civic va fi produsă în fabrica Honda de la Swindon, Marea Britanie, facilitate care va deveni cu această ocazie centrul de prodcuție pentru Civic hatchback la nivel mondial. Totodată, cea de-a zecea generație Civic va fi și prima care va ajunge în SUA sub forma unui hatchback. Noua generație Civic Hatchback va fi disponibilă în Europa în primul trimestru al anului 2017.

Printre noutățile aflate la Geneva se numără și NSX, Clarity Fuel Cell, dar și edițiile limitate Civic X, Civic Tourer Style și CR-V Black.

Adaugă un comentariu