Ai mașină electrică sau hibridă? Ai acces gratuit în parcările publice din București

Avem o veste bună pentru proprietarii de mașini “verzi”. Potrivit unui proiect de hotărâre, votat de Consiliul General al Municipiului București, proprietarii vehiculelor hibride și electrice pot fi accesa parcările publice din Capitală, în mod gratuit.

Vestea se adresează doar celor care au mașinile înmatriculate în municipiul București. Identificarea acestora ar urma să se facă prin intermediul unei viniete poziținate pe parbriz. În acest mod, autoritățile încearcă să sprijine și mai mult achiziția vehiculelor “verzi”. Conform statisticilor, în Municipiul București sunt înmatriculate 1.610 mașini ecologice.

„Poluarea urbană este una din principalele probleme de mediu ale Municipiului București. O masură pe care o putem lua noi, Consiliul General împreună cu primarul general, este de a stimula creșterea numărului de autovehicule hibrid în totalul autovehiculelor care circulă în București. Începând cu decembrie 2011, consilierii generali au adoptat soluția de reducere cu 95% de la plata impozitului local datorat de către posesorii de mașini hibride și electrice. O altă soluție de stimulare a utilizării mașinilor nepoluante poate fi parcarea gratuită în parcările municipalității prin acordarea unei vignete de identificare’, scrie în raportul de specialitate.

Via | WallStreet

Adaugă un comentariu