Alfa Romeo Giulia a intrat în serviciul Poliției Rutiere

Alfa Romeo Giulia a îmbrăcat hainele Poliției și promite să ofere toate resursele pe care le deține în slujba serviciului rutier. Parteneriatul se va desfășura pe un an, iar polițiștii din cadrul IPJ Iflov vor avea la dispoziție un exemplar Giulia Veloce.

Motorul turbo de 2,0 litri produce 280 CP, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5,2 secunde. Viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 240 km/h. Resursele motorului sunt manageriate de o transmisie automată cu o rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală.

Așa cum era normal, exemplarul care a intrat în serviciul Rutierei a fost dotat cu sisteme optice și acustice specifice. Mașina va putea fi văzută pe Autostrada A3, DN1 și Centura Bucureștiului, dar și pe raza localităților Buftea, Snagov și Otopeni.

România este a doua țară în care Giulia intră în serviciile poliției, după Italia. În Cizmă, versiunea Quadrifoglio se află alături de Carabinieri în misiunile speciale, în timp ce varianta Veloce escortează misiunile instituționale ale Poliției de Stat.