APIA: Eliminarea Timbrului de mediu va contribui la o deteriorare și mai mare a nivelului de siguranță rutieră

Reprezentanţii producătorilor şi importatorilor de autoturisme din România atrag atenţia asupra eliminării Timbrului de mediu. Conform declarațiilor făcute de reprezentanții APIA, eliminarea acestei taxe va duce la o deteriorare și mai mare a nivelului de siguranță rutieră din țară.

Declarațiile reprezentanților APIA s-au bazat pe rapoartele Registrului Auto Român (RAR). În 2015, în urma controalelor efectuate în trafic, din cele 81.702 vehicule, 5,55% au prezentat pericol iminent de accident.

Timbrul de mediu a fost eliminat

Procentajul de respingere în funcție de vechime arată că 63,1% dintre vehiculele mai vechi de 15 ani au prezentat diferite neconformităţi, iar 93% dintre acestea cauzate de o serie de deficienţe legate de siguranţa rutieră.

“Se demonstrează, astfel, legătura directă între vârsta autovehiculelor şi riscul crescut pe care acestea îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, aceasta fiind destul de elocventă şi dacă analizăm teritorialitatea numărului de accidente cu urmări fatale, comparativ cu vechimea parcului auto din respectivele judeţe. În plus, trebuie avut în vedere faptul că autovehiculele, cu cât sunt mai noi, au elemente de siguranţă activă şi pasivă mai numeroase şi mai eficiente, comparativ cu cele fabricate în urmă cu mai mulţi ani”, se arată în comunicatul emis de APIA.

Via | Agerpres

    Iulian says:

    Asta cu vechimea masinii este pentru cei care nu-si folosesc creierul! Nu are nici o legatura vechimea masinii cu siguranta rutiera.Multi oameni nu-si pot permite o masina noua datorita salariului ridicol de mic,si se chinuie asa cum pot cu rabla pe care o au.In multe cazuri nici pe aia nu si-o permit! Dar despre asta nu vorbeste nimeni.Eu sunt posesorul unei masini de 28 de ani,perfecta din punct de vedere tehnic si optic. Dar o pastrez pentru ca imi place! Abureala cu ,,rablele” este o scuza ieftina pentru mentinerea taxei de timbru verde care este ILEGALA! Una din regulile UE este libera circulatie a bunurilor si marfurilor intre tarile membre. Am dreptate, APIA?!

Adaugă un comentariu