Audi a prezentat noul SQ7 TDI – Are trei turbine și face suta în sub 5 secunde

Audi a decis că este momentul perfect să aducă în atenția presei noul SQ7 TDI. Și evenimentul nu s-a întâmplat la Geneva, acolo unde este concentrată toată suflarea din industrie.

Noul Audi SQ7 TDI este cel mai puternic SUV din lume echipat cu un motor diesel și, totodată, primul vehicul de serie care întegrează o turbină electrică botezată EPC.

2016 audi sq7 tdi (24)

Acum că v-am dezvăluit o parte dintre atuurile lui SQ7 TDI să intrăm în subiect. Sub capota SUV-ului german se află motorul V8 de 4,0 litri. Acesta a fost echipat cu două turbine clasice și cu una electrică. După cum deja ați intuit, cea de-a treia turbină are ca scop nu doar creșterea performanțelor motorului, ci și eliminarea celebrului turbo lag. Motorul electric este alimentat de la o baterie amplasată în portbagaj și utilizează un circuit la 48V.

În total, motorul diesel produce 435 CP și 900 Nm între 1.000 și 3.250 rpm.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h a lui SQ7 TDI are loc în 4,8 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 250 km/h (limitată electronic). Consumul de carburant anunțat de producător este de 7,4 l/100 km, iar emisiile de carbon se cifrează la 194 de grame per kilometru.

Așa cum era normal, inginerii Audi au modificat puțin și transmisia automată pentru a asigura un răspuns rapid.

Audi SQ7 TDI – Prezentare

Adaugă un comentariu