Audi aduce la Geneva noul RS Q8 Concept

Audi se gândește serios să condimenteze SUV-urile sale cu cât mai multe versiuni de performanță. Dacă în urmă cu câteva zile vă spuneam că nemții au de gând să aducă la Geneva modelul RS Q5, acum aflăm că Audi plănuiește și debutul lui RS Q8 Concept.

Prototipul Q8 a fost prezentat în luna ianuarie în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Conceptul integra un sistem de propulsie hibrid cu un motor pe benzină de 3,0 litri și unul electric. În total, Q8 Concept livra 443 CP și 700 Nm. Versiunea RS Q8 Concept ar urma să împrumute motorul V8 de 4,0 litri biturbo, caz în care vom găsi sub capotă peste 600 CP.

Cuplat la o cutie automată cu opt trepte, resursele motorului ar urma să ofere performanțe excelente: 0 – 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.

În ceea ce privește desginul, Audi RS Q8 Concept ar urma să meargă pe liniile lui Q8, însă vor exista și ceva condimente sportive. Grila frontală va fi ceva mai generoasă, blocurile optice ar urma să fie ușor redesenate, iar în partea posterioară am putea vedea un difuzor de aer mult mai sportiv.

Audi RS Q8 Concept anunță un viitor SUV de performanță care va rivaliza cu BMW X6 M și cu Mercedes-AMG GLE 63 Coupe. Cu detalii finale vom reveni după debutul lui RS Q8 Concept în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Via | Motor1

Adaugă un comentariu