Audi Q8 Concept – Poze și detalii oficiale cu SUV-coupe-ul german

Audi Q8 Concept anunță un viitor model de serie care ar umra să debuteze în 2018. Prototipul producătorului german măsoară 5,02 metri lungime, 2,04 metri lățime și are o înălțime de 1,7 metri. Conform oficialilor, amptamentul de 3,0 metri ar urma să ofere suficient spațiu pentru toți pasagerii lui Q8.

Din punct de vedere estetic, lucrurile sunt cât se poate de clare. Audi Q8 Concept este un SUV-coupe ca la carte. Zona frontală este dominată de grila Singleframe, în timp ce blocurile optice echipate cu tehnologia Matrix străjuiesc zonele laterale. Alura de coupe este subliniată și de forma montanților C, dar și de hayonul extrem de alungit. În zona posterioară, stopurile sunt unite și delimitează mult mai plăcut zonele lui Q8 Concept. Un alt lucru care a impresionat este modul de deschidere al portierelor.

Dacă o să priviți cu atenție, veți vedea că Audi Q8 Concept nu are mânere pentru deschiderea ușilor. În schimb, nemții au venit cu un set de senzori care detectează prezența mâinii și deschide portiera la un unghi stabilit.

Audi Q8 Concept – Interior

Interiorul lui Audi Q8 Concept a fost croit special pentru a găzdui doar patru persoane. Bagejele acestora își vor găsi locul în cei 630 de litri ai portbagajului. Consola centrală este dominată de un ecran integrat, iar comenzile pentru climatizare sunt și ele încorportate în tunelul median. În plus, vedem cum Audi a renunțat la majoritatea butoanelor fizice în favoarea comenzilor tactile.

Audi Q8 concept

Audi Q8 Concept – Motorizare

Sub capota lui Audi Q8 Concept se află un sistem de propulsie plug-in hibrid care integrează un motor pe benzină de 3,0 litri TFSI și un propulsor electric de 100 kW. În total, ansamblul hibrid oferă 330 kW (443 CP) și 700 Nm. Mulțumită unui transmisii automate cu opt trepte, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în doar 5,4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Confrom oficialilor, consumul de carburant pentru prima sută de kilometri se cifrează la 2,3 litri.

Audi Q8 concept

Bateria care alimentează sistemul electric are o capacitate de 17,9 kWh și promite o autonomie în modul 100% electric de până la 60 de kilometri. În funcție de necesitățile șoferului, Audi Q8 Concept oferă mai multe moduri de rulare pentru sistemul de propulsie. Astfel, șoferul va putea selecta modul EV (100% electric), modul Hybrid (computerul decide cum vei rula) și modul Battery Hold care păstrează energia din baterii pentru mai târziu.

 

Adaugă un comentariu