Audi S8 Plus – 605 CP și 0 – 100 km/h în doar 3,8 secunde – Update video

Deși Audi lucrează de zor la noua generație A8, divizia de marketing a decis că este momentul pentru o ultimă revigorare. De aceea, Audi a prezentat versiunea S8 Plus. Astfel, modelul german devine cea mai puternică versiune a lui A8 și prezintă o serie de elemente de caroserie noi, dar și un motor pe măsură.

La exterior, Audi S8 Plus integrează o buză nouă pentru spoilerul frontal, o grilă vopsită în negru lucios și alte câteva accesorii îmbunătățite. Modelul dispune în versiunea standard de lumini Matrix LED și de semnalizatoare dinamice.

La interior, nemții au optat pentru o tapițerie din piele de culoare neagră, brodată cu ață roșie, pentru o consolă centrală cu elemente din piano black și pentru accesorii acoperite cu Alcantara.

audi s8 -plus (6)

Cea mai importantă modificare a fost făcută sub capotă. Aici, motorul de 4,0 litri TFSI dezvoltă 605 CP și 700 Nm, ultima valorea putând să crească până la 750 Nm, mulțumită funcției de overboost. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,8 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Conform oficialilor germani, motorul a primit o modificare a geometriei turbinei, iar supapele sistemului de evacuare au fost îmbunătățite. Resursele motorului sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu opt raporte și prin intermediul sistemului de tracțiune integrală quattro.

Adaugă un comentariu