Autostrada Pitești – Sibiu – A fost anunțat traseul șoselei de mare viteză

Traseul final pentru autostrada Sibiu-Piteşti a fost avizat, autorităţile optând pentru varianta care trece prin Curtea de Argeș, Văleni și Racovița.

„Ieri, 21 noiembrie, în cadrul CTE CNAIR a fost avizat traseul pentru ultimele două secţiuni ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, după cum urmează: Secţiunea 2, adică Boiţa – Racoviţa, de la km 15 la km 43, şi Secţiunea 3 Racoviţa-Văleni, de la km 43 la km72. Deci în acest moment tot traseul este avizat’, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Cătălin Homor, directorul general CNAIR, a fost și el prezent la conferință și a declarat că autostrada Pitești – Sibiu reprezintă cel mai important proiect de infrastructură pe care compania îl derulează.

Conform traseului ales, autostrada Sibiu – Pitești va avea cel puțin șase tuneluri și zece noduri rutiere. Cele mai lungi tuneluri vor fi la Poiana 1,7 km, Curtea de Argeş 1,3 km, Lazeret două tuneluri de 1,5 km şi Robeşti 900 m. Termenul de finalizare pentru autostrada Sibiu – Pitești este estimat pentru 2021, iar investițiile necesare se cifrează la circa 1,6 miliarde de euro. COnstrucția este finanțată din fonduri europene.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu