Blocaj la înmatriculări: eliminarea timbrului de mediu a produs haos

Blocaj la înmatriculările de mașini: volumul mare de cereri de înmatriculare a împins termenul programărilor în luna martie deja. De vină este eliminarea timbrului de mediu, ceea ce a creat un val de cereri de înmatriculare pentru mașini care până acum erau, practic, neînmatriculabile.

Românii care doresc înmatricularea mașinilor la mâna a doua trebuie să se programeze pentru inspecție la Registrul Auto Român. Volumul mare de cereri a făcut ca lista de programări să se întindă deja până în luna martie. Un număr mare de români și-a adus mașini din străinătate sau s-a decis pentru înmatricularea în România a mașinilor cu numere de Bulgaria, pentru a profita de eliminarea timbrului de mediu.

„Față de luna decembrie a anului 2016 numărul de programări la RAR a crescut cu aproximativ 50%. Astfel, dacă în decembrie 2016 la nivel național au fost aproximativ 48 de mii de programări, în luna ianuarie 2017 s-a ajuns la peste 75 de mii, spune Roxana Nica, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR), pentru Ziarul Financiar.

Odată cu eliminarea timbrului de mediu s-a produs un adevărat val de importuri de mașini la mâna a doua. Numai într-o singură zi, pe 1 februarie, au fost înmatriculate 5.500 de mașini vechi, față de numai 523 de mașini noi.

via | zf.ro