BMW M2 Coupe – Poze și detalii oficiale cu cel mai mic membru al familiei M

BMW a publicat pozele și detaliile oficiale cu M2 Coupe. Modelul de performanță al bavarezilor se face remarcat nu doar prin look-ul extrem de agresiv, ci și prin performanțele pe care le promite.

Astfel, M2 Coupe vine să stabilească noi standarde și promite să ofere energie și bună-dispoziție indiferent că ești pe circuit sau pe drumurile publice.

 

BMW M2 Coupe – Exterior și interior

La nivel exterior, BMW M2 Coupe strigă tare și clar că face parte din familia M. Partea frontală este acum ceva mai agresivă mulțumită spoilerului, a prizelor de aer generoase și a grilei tipice. Jantele de 19 inchi, eleronul discret așezat pe capacul portbagajului, difuzorul spate și cele patru terminații ale sistemului de evacuare completează aspectul sportiv al lui M2 Coupe. De menționat și faptul că lățimea acesuia a crescut cu 80 mm, comparativ cu Seria 2 Coupe.

2015 bmw m2 coupe - poze detalii (23)

La interior, BMW M2 Coupe integrează scaune sport, un volan și un selector al transmisiei M, dar și accesorii acoperite de Alcantara. Totul se încheie cu tapițeria scaunelor brodată cu ață contrastantă în nuanța albastră specifică.

2015 bmw m2 coupe - poze detalii (21)

 

BMW M2 Coupe – Motorizare și performanțe

Sub capota lui BMW M2 Coupe se află motorul cu șase cilindri de 3,0 litri TwinPower Turbo capabil să ofere 370 CP la 6.500 rpm și 465 Nm între 1.400 și 5.560 rpm. Pentru o scurtă perioadă, cuplul motor oferit poate crește până la 500 Nm, mulțumită unei funcții de overboost.

Conform oficialilor germani, BMW M2 Coupe poate fi echipat fie cu transmisia manuală cu șase rapoarte, fie cu cea automată M DCT.
Cei care optează pentru cutia manuală trebuie să știe că accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în 4,5 secunde, iar viteza maximă va opri în dreptul valorii de 250 km/h (limitată electronic). Alături de cutia M DCT, M2 Coupe face 0 – 100 km/h în 4,3 secunde, iar viteza maximă rămâne la valoarea amintită anterior. Dacă vrei mai mult, adică o viteză de top de 270 km/h, poți opta pentru pachetul M Driver.

2015 bmw m2 coupe - poze detalii (42)

Și pentru că tot am rămas la capitolul valori, vă spunem că în configurația cu transmisie manuală, M2 promite să consume, într-o lume utopică, 8,5 l/100 km, în timp ce echipat cu transmisia M DCT, coupe-ul german anunță 7,9 l/100 km.

Dinamica remarcabilă a mașinii se bazează pe aportul diferențialului Active M, al tehnologiei M Dynamic Mode și a suspensiei M Sport.

Update: BMW a confirmat pentru website-ul BMWBlog că noul M2 Coupe a reușit să parcurcă un tur pe Iadul Verde în 7 minute și 58 de secunde. Astfel, M2 Coupe este mai rapid pe Nurburgring decât M3 E92, și cu 6 secunde mai lent decât M4 Coupe.

Mai jos îl puteți auzi pe M2 Coupe cum scâncește ca un adevărat prunc. 🙂

Adaugă un comentariu