BMW M4 GTS – 0 – 100 km/h în 3,8 secunde și stopuri OLED

BMW a prezentat noul M4 GTS, versiunea hardcore a coupe-ului care a reușit să dea fiori publicului larg atât prin look, cât și prin performanțe.

De această dată, nemții vin cu o ofertă și mai tentantă, dar disponibilă în doar 700 de exemplare.

BMW M4 GTS – Design

Din punct de vedere estetic, BMW M4 GTS integrează o serie de elemente de caroserie din fibră de carbon menite să reducă masa totală a mașinii. În plus, elementele estetice vin să completeze look-ul extrem de agresiv cu care M4 GTS se laudă.

2016 bmw m4 gts date si poze (43)

Dintre elementele de caroserie modificate de nemți amintim capota, splitterul frontal, plafonul, spoilerul spate și difuzorul de aer.

Tot la exterior trebuie să amintim și de stopurile cu OLED (Organic Light Emitting Diode). Astfel, BMW M4 GTS devine primul model de serie limitată cu o astfel de tehnologie.

BMW M4 GTS – Interior

La interior, nemții vin cu o tapițerie îmbrăcata în piele Alcantara, iar pentru cei mai puriști aceștia propun un roll cage portocaliu și centuri de siguranță cu prindere în șase puncte.

2016 bmw m4 gts date si poze (27)

BMW M4 GTS – Performanțe

Dar cea mai importantă modificare o găsim sub capotă. Aici, motorul cu șase cilindri în linie care folosește un sistem de injecție cu apă produce 500 CP la 6.250 rpm și 600 Nm între 4.000 și 5.500 rpm. Cuplat la cutia cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte (M Double Clutch Transmission), M4 GTS poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 305 km/h.

2016 bmw m4 gts date si poze (39)

Pentru că vorbim despre un model extrem, trebuie să vă spunem că acesta a fost dezvoltat cu imaginea Nurburgring-ului în mintea inginerilor și a designerilor. Iar la final, toată lumea a fost mulțumită, întrucât BMW M4 GTS a reușit să parcurgă Iadul Verde în 7 minute și 28 de secunde.

În dreptul dinamicii trebuie să amintim de suspensia M reglabilă în trei moduri și adaptată în mod special pentru cerințele lui M4 GTS.

Debutul internațional al lui BMW M4 GTS va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Adaugă un comentariu