Bugatti Chiron a debutat oficial – 1.500 CP și peste 460 km/h

În urmă cu un an, tot în cadrul Salonului Auto de la Geneva, regele Bugatti Veyron își lua adio cu o ediție specială. Ei bine, anul acesta, producătorul din Molsheim revine cu un nou rege. De această dată poartă denumirea de Chiron și oferă valori mult mai mari comparativ cu vechiul Veyron.

Conform oficialilor Bugatti, noul Chiron a păstrat arhitectura motorului W16 însă a primit o mulțime de modificări menite să majoreze puterea și cuplul. Amintim aici de pistoane și cilindri revizuite, de turbine ceva mai mari și de un sistem de evacuare nou.

Motorul W16 de 8,0 litri produce acum 1500 CP și 1.600 Nm disponibili între 2.000 și 6.000 rpm. Aceste valori sunt puse în valoare de un sistem de tracțiune integrală și de o cutie automată cu șapte rapoarte.

2016 bugatti chiron (13)

În aceste condiții, Bugatti Chiron reușește să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,5 secunde, iar viteza maximă a fost limitată la 420 km/h pentru “oamenii de rând”. Totuși, oficialii Bugatti spun că viteza maximă poate depăși 460 km/h.

Așa cum era normal, Bugatti Chiron vine cu o serie de modificări și la nivelul structurii. Caroseria monococă, șasiul adaptiv și suspensiile au fost regândite pentru a putea face față vitezei de top. În plus, anvelopele au fost și ele regândite, iar Michelin a reușit să vină cu soluția optimă. Astfel, pe puntea față, Bugatti Chiron folosește anvelope de 285/30 R20, iar pe spate unele de 355/25 R21.

2016 bugatti chiron (19)

Suntem convinși că deja ați intuit că sistemul de frânare este unul de top. Acesta a fost împrumutat din motorsport și folosește discuri ceramice din carbon și pistoane din titan.

Din punct de vedere estetic, Bugatti Chiron impresionează indiferent de unghiul din care îl privești. Totul a fost conceput pentru a servi principiilor aerodinamice, însă, pe alocuri, găsim și elemente întâlnite pe clasicul Type 57SC Atlantic.

Noul Bugatti Chiron va avea un preț de pornire de 2,4 milioane de euro, însă gama de opționale vor scoate din buzunarul pasionaților mult mai mult. Conform Bugatti, 500 de unități Chiron vor fi produse.

Adaugă un comentariu