Ce trebuie sa verifici inainte sa achizitionezi o masina second-hand – Episodul 3

In episodul 1 al seriei “Ce trebuie sa verifici inainte sa achizitionezi o masina second-hand” am vorbit despre verificarea vizuala a caroseriei, iar in partea a doua v-am spus ce ar trebui inspectat in prima faza sub capota.

Astazi, in partea a treia, deschidem portierele si aruncam o privire agera.

 

1. Verifica tapiteria

Imediat ce ai intrat in masina verifica tapiteria, scaunele si incearca sa identifici diverse pete, rupturi sau urme de tigara. O curatare completa nu este costisitoare, dar o masina cu un interior neingrijit spune multe despre felul in care aceasta a fost tratata de vechiul proprietar.

interior

2. Nu uita de sistemul de climatizare/aer conditionat

Daca masina este dotata cu unul dintre aceste sisteme, nu uita sa le verifici. Este foarte important ca acestea sa functioneze corespunzator, pentru ca o defectiune poate produce costuri majore in buzunarul tau.

clima

3. Verifica numarul de kilometri

Am ajuns si in acest punct sensibil. Stim cu totii ca in tara exista diversi samsari care profita de oameni si care merg pe sistemul micsorarii numarului real de kilometri ai masinii. Cel mai simplu pentru a verifica acest lucru este sa iei cartea de service si sa te uiti la reviziile efectuate. Insa, daca aceastea nu au fost facute intr-o reprezentanta a marcii respective, atunci numarul real de kilometri cu greu poate fi aflat. Poti incerca si la dealerul local, dar ca si mai sus, acest lucru depinde de ultima vizita oficiala a masinii intr-un service oficial.

kilometraj

4. Verifica martorii de bord

Porneste motorul si vezi daca pe bord ramane vreun martor aprins. Daca da, ai face bine sa pui o serie ampla de intrebari cu privire la problema din bord. Daca raspunsurile te satisfac, atunci continua cu testul, daca nu, atunci mergi si cauta alta masina.

martor de bord

5. Verifica toate functiile de baza ale masinii

Dupa ce ai pornit motorul verifica luminile, semnalizatoarele, stergatoarele, proiectoarele, sistemul audio si restul echipamentelor de care automobilul dispune.

Adaugă un comentariu