Cea de-a doua generație a lui Audi R8 va fi prezentată la Geneva

Deși Audi nu a prezentat încă nicio poză cu cea de-a doua generație a supercar-ului R8, avem deja primele informații și confirmarea că, la Geneva, vom vedea un nou R8.

 

Deși a primit un facelift destul de amplu în 2013, care a adus mult ceruta cutie cu dublu-ambreiaj, R8 este încă la prima generație. Aceasta a fost lansată în 2007 și a reprezentat un succes uriaș din punct de vedere al vânzărilor pentru Audi.

 

Audi R8 – motor

A doua generație a lui R8 va fi disponibilă tot în două versiuni de motorizare, cu propulsoare V8 și V10, care vor fi însă mai puternice cu circa 30 CP. Pentru prima dată, ele vor integra tehnologia Cylinder on Demand, pentru dezactivarea cilindrilor în sarcină redusă, dar și un sistem start&stop pentru a reduce consumul de carburant în oraș. Este foarte probabil ca Audi să lanseze și o versiune e-tron, cu un V8 și două motoare electrice pentru o putere maximă de circa 500 CP.

 

Audi R8 – tren de rulare / tehnologii

Noul Audi R8 va utiliza materiale precum CFRP (carbon fibre reinforced polymer) pentru o masă cât mai mică, dar și tehnologia Multimaterial Spaceframe pentru caroserie, care adoptă carbonul în propoție de 23% pentru a reduce greutate acesteia cu circa 23 kg.

 

Audi R8 va fi disponibil la vânzare de anul viitor și va fi prezentat în detaliu după lansarea de la Geneva, care va avea loc pe 3 martie.

 

Adaugă un comentariu