Cele mai periculoase autostrăzi din România

Deși nu avem foarte mulți kilometri de autostradă, românii nu ezită să calce pedala atunci când intră pe șoselele de mare viteză. Doar că atenția acestora scade în loc să crească. Și uite așa ajungem să avem un top al celor mai periculoase autostrăzi.

Conform unor statistici venite de la poliție, topul celor mai periculoase autostrăzi din România este deschis de tronsonul București – Pitești. În ultimele zece luni, pe acest sector s-au înregistrat 80 de accidente în care au murit 10 oameni.

Citește și: Autostrada Pitești – Sibiu – Autoritățile europene spun că traseul nu este fezabil

Pe locul doi al topului se află autostrada București – Constanța. În aceeași perioadă de timp, aici au avut loc 78 de accidente. Pe ultima poziție a podiumului se află tronsonul A3 Turda – Borș. Aici au avut loc 5 accidente în ultimele zece luni.

Citește și: Ministrul Transporturilor spune că în 2017 vom inagura de zece ori mai mulți kilometri de autostradă

Conform poliției, de vină pentru aceste accidente sunt viteza mult prea mare și schimbarea direcției de mers fără să se asigure. Cei mai mulți vitezomani au fost surprinși pe tronsonul Deva – Nădlac. Pe locul doi se află București – Pitești, iar pe trei, București – Ploiești.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu