Cinci lucruri pe care trebuie să le știi dacă speli motorul mașinii

În oferta spălătoriilor din România intră și splălatul motorului. Cu prețuri cuprinse între 10 și 25 de lei, mulți dintre români aleg să spele și motorul când își curăță mașina. Iată însă cinci lucruri pe care orice șofer trebuie să le știe când dorește să spele motorul:

1. Motorul trebuie să fie rece când îl speli

Părerile sunt împărțite cu privire la temperatura motorului când vine vorba de spălare. Este bine însă ca acesta să nu fie încins pentru că anumite piese (așa cum este alternatorul) pot ceda.

2. Atenție la circuite

Dacă circuitele nu sunt protejate și intră în contact cu apa acestea pot cauza probleme. Evitaţi stropirea directă a acestor elemente cu apă în timpul spălării motorului.

3. Lăsaţi motorul să se usuce la aer

Nu plecați cu mașina imediat după ce ați spălat motorul. Lăsați-l să se usuce “natural”, tocmai de aceea este indicată curățarea acestuia doar în anotimpul cald.

4. Acoperiți cu pugi de plastic anumite piese

Dacă nu vrei să-ți asumi niciun risc, atunci poți să acoperi cu pungi bateria, alternatorul și bujiile. Mulți procedează astfel să fie siguri că apa nu-și va face loc pe unde nu trebuie.

5. Dați-i cu lac

Dacă vrei ca motorul să fie ca atunci când era nou, dă-i cu un strat de lac pe piesele mai mari după ce l-ai curățat. Va arăta ca scos de pe poarta fabricii.

Adaugă un comentariu

Articole similare