Contractul privind studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Pitești a fost suspendat

Autostrada Sibiu – Pitești este cel mai așteptat proiect de acest gen din țară. Din păcate, avem vești proaste. Contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Pitești a fost suspendat.

„Cel mai aşteptat studiu de fezabilitate din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, respectiv docomentaţia care stă la baza proiectării autostrăzii Sibiu-Piteşti, a fost suspendat. Studiul de fezabilitate pentru partea din mijloc a autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea să nu mai fie realizat de asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania. Autostrada Sibiu-Piteşti este împărţită în cinci segmente. Se va relicita contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, porţiunile din 2,3 şi 4. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a realizat studiul de fezabilitate numai pentru tronsoanele 1 şi 5. Se pare că asocierea nu a reuşit realizarea, la timp, a tuturor studiilor pentru cele trei porţiuni şi au existat anumite probleme de mediu’, au declarat surse din cadrul Ministerului Transporturilor.

Rămâne de văzut când se va relua actualizarea studiului de fezabilitate, întrucât autostrada Sibiu – Pitești este așteptată nu doar de transportatori, ci și de turiștii care vor să scape de calvarul de pe Valea Oltului.

Via | Capital

Adaugă un comentariu