Dacia: Transmisia robotizată Easy-R este disponibilă și în România

După câteva luni de așteptări, Dacia ne anunță că transmisia robotizată Easy-R poate fi comandată și în România. În plus, Dacia anunță lansarea versiunii Prestige și pentru modelele Logan MCV și Sandero.

Începând din luna iunie, Dacia va oferi clienților din România transmisia robotizată Easy-R. Aceasta are 5 trepte pe motorizarea TCe 90 și 6 trepte pe unitatea 1.5 dCi 90 și va fi disponibilă alături de sistemul Stop & Start.

Cutia de viteze Easy-R este disponibilă, din luna iunie, pe versiunile Laureate şi Prestige ale modelelor Logan, Logan MCV și Sandero, precum și pe Sandero Stepway. Suma suplimentară pe care trebuie să o achiți dacă îți dorești o astfel de cutie va fi de 500 de euro.

Așa cum vă anunțam și în trecut, cutia Easy-R dispune de două moduri de funcționare: Drive sau Manual. În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informațiilor referitoare la condițiile de rulare, cum ar fi turația motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al șoferului, etc. În modul Manual, şoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză.

Cum funcționează cutia Easy-R

Versiune Prestige pentru Logan MCV și Sandero

La finalul lui 2015, Dacia lansa versiunea Prestige pe Logan. Această variantă s-a dovedit a fi de succes, iar producătorul de la Mioveni a decis că este momentul să extindă versiunea Prestige.

Așa se face că Logan MCV și Sandero sunt cele două modele care vor putea fi comandate în varianta Prestige.

dacia sandero prestige

Ce aduce nou versiunea Prestige?

Din arsenalul pus la dispoziție de Dacia amintim: sistemul de climatizare cu reglare automată, comanda geamurilor eletrice integrată în portiere, proiectoare dublu optice, jante de aliaj de 15 inchi în nuanța Dark Metal și semnalizatoare integrate în oglinzile retrovizoare exterioare.

Versiunile Prestige sunt disponibile cu o gamă completă de motorizări, atât pe benzină, cât şi diesel. Amatorii propulsoarelor pe benzină pot astfel alege între motorul 1.2 16V, de 73 CP, apreciat pentru consumul redus şi blocul TCe de 90 CP. Oferta diesel este alcătuită din motorul 1.5 dCI, în cele două variante de putere, de 75 CP şi 90 CP.

Preţurile variază între 9.500 Euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Prestige echipat cu motorul 1.2 16V de 73 CP și 13.600 Euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Prestige, echipat cu motorul TCe 90 CP şi cutie Easy-R.

Adaugă un comentariu