Digital Light – Mercedes-Benz și farurile care proiectează semne de circulație

La început a fost Matrix (Audi), apoi a urmat BMW și blocurile optice cu tehnologie laser, iar acum, Mercedes-Benz vine să pună punct. Digital Light este numele tehnologiei Mercedes-Benz și este testată deja în trafic.

Debutul pe modelele de serie ar urma să aibă loc începând cu anul viitor și propune un nou concept de iluminare pe timp de noapte. Conform oficialilor germani, Digital Light utilizează un chip HD care controlează cele peste un milion de micro-oglinzi care sunt întâlnite în interiorul blocului optic.

digital-light-mercedes-benz-9

Mulțumită radarelor și camerelor video care monitorizează exteriorul, sistemul primește informații, iar mai apoi le utilizează pentru o iluminare corectă fără a deranja ceilalți participanți la trafic. Dar Digital Light mai are ceva spectaculos.

Tehnologie va putea proiecta pe asfalt semenele de circulație și chiar treceri de pietoni. Dacă senzorii vor detecta un pieton pe marginea drumului, iar tu, șoferul, decizi să oprești, blocurile optice vor proiecta pe asfalt o trecere pentru pietoni. Așa cum spuneam și mai sus, în cazul intersecțiilor, farurile vor proiecta semnele de circulație importante. Așa nu vei mai putea spune că nu ai observat indicatorul rutier și că ai trecut fără să cedezi trecerea sau să oprești.

Via | Motor1

Adaugă un comentariu