Dilema multor șoferi – Pe ce parte găsim capacul rezervorului fără să coborâm din mașină

A trecut de mult perioada când pe străzile orașelor din România mașinile puteau fi numărate pe degete. Odată cu această evoluție și diversitatea a crescut, iar noi am fost nevoiți să ținem pasul. Dar chiar și așa, diversitatea ne pune probleme, uneori penibile. Una dintre acestea constă în gasirea capacului pentru rezervor.

Fie că ai închiriat o mașină, fie că o ai de la un prieten bun, fie că șeful te-a trimis să-i faci plinul cu siguranță nu te-ai uitat pe ce parte se află capacul rezervorului. După ce ai intrat în stația de combustibil, începi să te întrebi și să te simți puțin stânjenit de situație. Până la urmă parchezi în dreptul unei pompe cu speranța că ai ghicit.

capacul rezervorului

 

De multe ori și noi ne-am aflat în această situație, dar ne-am amintit de o regulă nescrisă a producătorilor. În cele mai multe din cazuri, zona de pe bord care indică nivelul de combustibil din rezervor are stilizată o pompă de carburant. În general, producătorii au amplasat lângă aceasta și un triunghi care indică partea pe care se află capacul rezervorului.

Din păcate, unele mașini care dispun de un indicator electronic pentru nivelul combustibilului au renunțat la aceast mic “ajutor”.

Adaugă un comentariu