Eliminarea timbrului de mediu și efectul asupra procedurii de recuperare a fostelor taxe auto

Nu mai este niciun secret că timbrul de mediu a fost eliminat, iar în scurt timp niciun român care vrea să înmatriculeze o mașină nu va mai avea de achitat această taxă. Doar că, prin Legea 1/2017, cea care elimină timbrul de mediu, este abrogată și Ordonanța de Urgență OUG 9/2013, cea prin care era introdus timbrul de mediu.

În respectiva OUG era prevăzută și procedura de recuperare a sumelor plătite pentru toate taxele auto anterioare.

Citește și: Guvernul caută soluții pentru a înlocui Timbrul de Mediu

“Abrogarea OUG nr. 9/2013 „cu modificările şi completările ulterioare’ presupune şi eliminarea procedurii administrative perfecţionate şi simplificate’ de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule sau a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, reglementată de articolul 12 din acest act normativ”, spune Alexandru Răţoi-Pârvu, avocat în cadrul Societăţii Civile Profesionale de Avocaţi Piperea şi Asociaţii’.

Citește și: Statul român, obligat să restituie timbrul de mediu

Iată ce au de făcut cei care au de recuperat bani din fostele taxe auto.

Cei care au achitat taxa auto și au obținut o hotărâre judecătorească anterior datei de 31 decembrie 2015 vor urma procedura prevăzută de OUG 8/2014, cu menţiunea că nu li se poate impune o eşalonare pe cinci ani a restituirii. Cei care au achitat taxa auto dar nu au obţinut o hotărâre judecătorească trebuie să declanşeze o procedură judiciară sau să încerce o procedură administrativă ad-hoc.

Sursa | Mediafax

Adaugă un comentariu