Ford Fiesta ST – Hothatch-ul Ovalului Albastru vine cu un 1,5 EcoBoost în trei cilindri de 200 CP

Ford va expune noua generație Fiesta ST în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Dar până atunci, oficialii Ovalului Albastru au pregătit o serie de detalii și fotografii cu noul lor hothatch subcompact.

Pentru început, Ford Fiesta ST o să integreze motorul EcoBoost de 1,5 litri cu trei cilindri. Vorbim despre o unitate nouă care produce 200 CP și 290 Nm. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h a noului Ford Fiesta ST ar urma să aibă loc în 6,7 secunde.

O altă noutate o constituie introducerea unui sistem de dezactivare a unui cilindru. Acesta va reduce consumul de carburant și emisiile de CO2. Conform oficialilor Ford, sistemul dezactivează unul dintre cei 3 cilindri când motorul este în sarcină redusă și îl poate reactiva în doar 14 milisecunde.

Alături de noul motor, Ford introduce sistemul Drive Modes care permite șoferului să optimizeze experiența de la volan în funcție de drumul pe care îl are de parcurs.

În modul Sport, setarea motorului și răspunsul pedalei de accelerație sunt mai acute, iar configurarea sistemului EPAS (servodirecția asistată electronic) este ajustată pentru a oferi mai mult feedback și un control mai fin pentru șofatul sportiv pe șosea. Valva activă se deschide, iar ESE (Electronic Sound Enhancement) este adaptat pentru a intensifica sunetul sportiv al evacuării și al motorului în habitaclu.

În modul Track, toate sistemele dinamice ale mașinii sunt setate pentru atingerea unor timpi-record pe turul de circuit, controlul tracțiunii este dezactivat, iar intervențiile sistemului ESC sunt relaxate pentru a facilita rularea utrasportivă pe pistă.

Noua generație Fiesta ST rămâne fidelă filozofiei de a oferi tehnologie de ultimă oră pentru a îmbunătăți fiecare fațetă a foarte receptivului șasiu și a motorului dezvoltate de Ford Performance. Cu sistemul selectabil Drive Modes și cu noul motor EcoBoost, care oferă o combinație extraordinară de performanță și eficiență, noul model va oferi cea mai versatilă experiență distractivă, antrenantă și satisfăcătoare de până acum’, a declarat Joe Bakaj, vicepreședinte al biroului Dezvoltare Produs, Ford of Europe.

La nivel exterior, Ford Fiesta ST va primi o grilă frontală inspirată din motorsport și jante din aliaj de 18 inchi cu un design special. Interiorul va putea fi personalizat după bunul plac al șoferului. Tot la nivelul habitaclului, clienții vor descoperi scaune Recaro și un volan teșit în partea inferioară. Noua generație Fiesta ST va fi oferită împreună cu pachetul audio B&O PLAY Sound System.

Ford Fiesta ST – Prezentare video

Articol în curs de redactare.

Adaugă un comentariu