Formula 1 – Daniel Ricciardo a câștigat Marele Premiu al Malaeziei

Etapa de Formula 1 din Malezia a reprezentat una dintre cele mai spectaculoase manșe de până acum. Lewis Hamilton a plecat din pole-position, iar imediat după stingerea semaforului, britanicul pleacă excelent. În spatele său, Rosberg, Verstappen și Vettel agită puțin apele. Germanul de la Ferrari încearcă să treacă de Verstappen, tânărul pilot de la Red Bull nu cedează, iar Rosberg este prins în clinci. În urma acestor manevre, Vettel se alege cu suspensia ruptă, în timp ce Rosberg coboară până pe poziția cu numărul 16.

Lewis Hamilton își vede liniștit de cursă, fiind urmat de Ricciardo și de Raikkonen. Urmează apoi schimburile de pneuri, moment în care Verstappen trece pe primul loc. Lucrurile revin la normal în scurt timp. În tot acest timp, Nico Rosberg a “croșetat” plutonul extrem de bine și a urcat până pe poziția cu numărul 6.

În turul cu numărul 38, germanul de la Mercedes-AMG trece pe locul 4, victimă fiind Raikkonen. Și urmează turul cu numărul 41 când Lewis Hamilton abandonează. Motorul monopostului a luat foc, iar astfel, britanicul pierde puncte prețioase în lupta pentru general.

Din acest moment lucrurile se calmează, iar cursa condusă de Daniel Ricciardo se încheie fără alte evenimente. Pilotul Red Bull se impune pentru prima dată în acest sezon. Pe locul secund a terminat Max Verstappen, iar pe trei Nico Rosberg.

Foto

Adaugă un comentariu