Formula 1: Hamilton se impune în SUA și reduce avansul lui Rosberg în clasamentul general

Ieri seară, la Austin, s-a desfășurat Marele Premiu al Statelor Unite. Lewis Hamilton a plecat din pole-position și a rămas pe prima poziție până la finalul celor 56 de tururi. Nico Rosberg, liderul clasamentului general a avut parte de un start ceva mai slab și imediat după primul viraj a fost depășit de Daniel Ricciardo.

Neamțul de la Mercedes avea să revină pe locul secund al cursei după intrarea Safety Car-ului virtual. Max Vertappen a mers extrem de frumos, însă o greșeală de strategie a dus la un abandon. Olandezul intră la boxe fără ca inginerul să-i comunice acest lucru și în turul imediat următor apare o problemă la motor.

Cel de-al doilea abandon important a fost consemnat de Kimi Raikkonen. Acesta intră la boxe pentru schimbul de pneuri, însă mecanicii fac o greșeală, iar finalandezul abandonează imediat după reintrarea pe circuit. În ultima parte a cursei nu s-a mai întâmplat nimic spectaculos.

Hamilton termină primul, pe doi încheie Rosberg, iar podiumul este completat de Danile Ricciardo. Marele câștigător a fost Sebastian Vettel care a terminat pe patru după abandonurile amintite mai sus. Carlos Sainz Jr. aduce puncte pentru Toro Rosso după ce încheie cursa pe șase. Top ten-ul este completat de Massa, Perez, Button și Grosjean.

Foto | Mercedes-AMG Petronas

Adaugă un comentariu