Formula 1: Lewis Hamilton câștigă în Mexic și reduce avansul în clasamentul general

Marele Premiu al Mexicului s-a desfășurat în fața unui public special. Iar piloții și-au etalat atuurile pentru ca spectacolul să fie complet. Lewis Hamilton a profitat de pole-ul obținut sâmbătă și se instalează pe prima poziție a cursei deși în primul viraj frânează violent și parcurge pe iarbă o bună bucată de traseu. Nico Rosberg are parte de un clinci cu Max Verstappen, însă germanul rămâne pe locul secund.

Publicul a fost antrenat de o serie de depășiri în pluton. Intrările la boxe nu au venit cu schimbări majore în clasament. Hamilton a continuat să conducă, britanicul fiind urmat de Rosberg, Verstappen, Vettel și Ricciardo.

Spre finalul cursei lucrurile s-au animat la vârf. Verstappen îl ajunge pe Rosberg, dar olandezul frânează târziu și iese puțin în decor. Neamțul își continuă nestingherit cursa și reușește să pună câteva secunde importante în fața lui Max.

Ultimele tururi au fost extrem de antrenante. Verstappen este ajuns de Vettel și Ricciardo. Germanul se angajează în depășirea pilotului Red Bull, iar acesta din urmă se vede nevoit să taie câteva viraje pentru a nu ieși complet în decor. Verstappen revine tot pe locul trei, însă inginerul de cursă îi spune că trebuie să-i cedeze locul în favoarea lui Vettel. Doar că olandezul refuză ordinele de echipă și-și continuă parcursul pe poziția a treia până la căderea steagului.

Imediat după final, oficialii îl penalizează cu 5 secunde, iar astfel, Verstappen termină pe locul 5. Vettel urcă pe trei, iar Ricciardo pe 4. Locul 6 îi revine lui Kimi Raikkonene, în timp ce pe 7 a terminat Hulkenberg. Bottas, Massa și Perez completează primele zece poziții.

Update: Pilotul Ferrari a primit o penalizare de 10 secunde pentru comportament periculos. Oficialii s-au referit la manevrele pe care Vettel le-a făcut după ce Max Verstappen nu a vrut să-i cedeze locul trei în cursă. Aceste manevre au fost realizate în timp ce Ricciardo încerca să-l depășească. În urma acestor lucruri, Sebastian Vettel ajunge pe locul 5, Ricciardo trece pe 3, iar Verstappen pe 4. 

Foto | Mercedes-AMG

Adaugă un comentariu