Formula 1 – Nico Rosberg este noul campion mondial

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a marcat și ultima etapă din acest sezon de Formula 1. Marele Premiu al de la Abu Dhabi a fost gazdă, iar lupta pentru titlul mondial încă nu era încheiată. Nico Rosberg avea un avans de 12 puncte în fața lui Lewis Hamilton, iar britanicul trebuia să aibă și puțin noroc pentru a deveni din nou campion mondial.

Imediat după start, Hamilton rămâne pe prima poziție a plutonului, iar Rosberg se așază în spatele britanicului. Hamilton avea nevoie de ajutorul celorlalți concurenți pentru a deveni campion mondial și a adoptat o strategie cu un ritm de cursă fals în speranța că Rosberg va fi depășit. Doar că lucrurile nu au fost în favoarea britanicului.

Surprizele cursei au fost produse de Max Verstappen și de Sebastian Vettel. Olandezul a picat pe ultima poziție imediat după primele viraje. Max a forțat, iar acesta nu a fost chemat la boxe în același timp cu restul plutonului. În aceste condiții, Max urcă până pe poziția a doua și rămâne acolo până în turul cu numărul 20 când Nico este forțat de echipă să-l depășească pe olandez.

Cursa continuă în același ritm, cu Hamilton încercând să aducă plutonul peste Rosberg. Cea de-a doua surpriză a cursei a fost Vettel. Germanul intră la boxe pentru al doilea schimb de pneuri și reușește un ritm mai bun cu 2 secunde pe tur față de restul grupului format din Hamilton, Rosberg, Verstappen, Ricciardo și Raikkonen. Astfel, Vettel urcă până pe locul al treilea, însă germanul nu reușește să inițieze atacul decisiv asupra lui Rosberg.

După căderea steagului, Hamilton încheie pe primul loc, urmat de Rosberg și de Vettel. Astfel, Nico Rosberg devine campion mondial cu un avans de doar 5 puncte în fața coechipierului său.

Foto | Mercedes-AMG

Adaugă un comentariu