Formula 1 – Surpriză de proporții! Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Spaniei

Tânărul pilot de Formula 1 Max Verstappen a reușit să câștige Marele Premiu al Spaniei.

Marele Premiu al Spaniei începea promițător pentru piloții Mercedes-Benz. Lewis Hamilton avea pole-position-ul și era secondat de Nico Rosberg. Dar dezastrul avea să vină în primul tur, imediat după virajul cu numărul 3.

Rosberg pleacă mai bine, trece pe primul loc, însă iese din virajul 3 mai încet. Hamilton încearcă depășirea prin interior, Rosberg închide, iar britanicul ajunge pe iarbă și pierde controlul monopostului. În același timp, Rosberg este acroșat de monopostul lui Hamilton și cei doi piloți Mercedes abandonează.

În fruntea cursei trece Daniel Ricciardo, urmat de Max Verstappen, olandezul care săptămâna aceasta a fost adus de la Scuderia Toro Rosso. Pe trei se instalează Vettel, iar pe patru Kimi Raikkonen.

Verstappen și Raikkonen au avut aceeași strategie, în timp ce Vettel și Ricciardo au ales schimburi diferite. În aceste condiții, Verstappen trece pe prima poziție la jumătatea cursei și rămâne acolo până la final, reușind să devină cel mai tânăr pilot care câștigă un Mare Premiu. Totodată, Verstappen reușește să aducă victoria Red Bull Racing după aproximativ 2 ani de secetă.

Pe locul doi al Marelui Premiu al Spaniei s-a clasat Kimi Raikkonen, iar pe trei a terminat Sebastian Vettel. Germanul a făcut o cursă bună și l-a ținut în corzi pe Ricciardo până la finalul cursei.

Top 10 – Marele Premiu al Spaniei

  1. Max Verstappen – Red Bull Racing
  2. Kimi Raikkonen – Ferrari
  3. Sebastian Vettel – Ferrari
  4. Daniel Ricciardo – Red Bull Racing
  5. Valtteri Bottas – Williams Mercedes
  6. Carlos Sainz Jr – Toro Rosso
  7. Sergio Perez – Force India
  8. Felipe Massa – Williams Mercedes
  9. Jenson Button – McLaren Honda
  10. Daniil Kvyat – Toro Rosso

Foto | Red Bull Racing

Adaugă un comentariu