Geneva 2017: Conceptul SsangYong XAVL prefigurează un nou SUV cu șapte locuri

Cu moralul ridicat după ce în 2016 a reușit să iasă pe plus după nouă ani de pierderi constante, SaangYong a prezentat la Geneva conceptul XAVL – o abreviere de la eXciting Authentic Vehicle Long. 🙂

Dincolo de această denumire care această denumire ușor amuzantă, XAVL propune un nou concept de SUV cu trei rânduri de scaune, care se inspiră de la cea de-a doua generație a off-roaderului Korando din anii `90. Sau cel puțin așa au declarat oficialii mărcii, pentru că noi nu am găsit deocamdată nicio asemănare estetică între cele două. Probabil că asemănările țin de caracter, nu de aparențe.

XAVL va evolua într-un model de serie care se va încadra în gama SsangYong între Korando și Rexton, după cum o anunță și dimensiunile: 4.630 mm lungime, 1.866 mm lățime și 1.640 mm înălțime. Cu un ampatament de 2.775 mm, XAVL intră astfel în liga lui Nissan X-Trail.

Când va ajunge în producția de serie, SUV-ul coreean va dispune de un motor pe benzină de 1,6 litri cu emisii de CO2 cuprinse între 150 și 170 g/km, plus încă un motor diesel cu aceeași cilindree. Ambele variante vor veni standard cu transmisii manuale și tracțiune față, iar opțional vor fi disponibile atât cutii automate, cât și versiuni cu tracțiune integrală.

Interiorul va putea fi configurat atât cu cinci, cât și cu șapte locuri, iar flexibilitatea va fi similară unui monovolum.

Conceptul propune un sistem inovator de control al sistemului multimedia și a comenzilor climatizării printr-o aplicație pentru telefon, iar la bord are integrat și o interfață care poate fi conectată la sistemele de tip smart home, putând fi monitorizate camerele de supraveghere și temperatura ambientală din casă.

În cazul în care SsangYOng v-a atras atenția, ar trebui să știți și că versiunea de serie a lui XALV este programată să debuteze peste doi ani.

Adaugă un comentariu