Geneva 2017: Honda Civic Type R – 320 CP și tracțiune față

Anul trecut, în cadrul Salonului Auto de la Paris, Honda a prezentat conceptul lui Civic Type R. Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, japonezii au expus versiunea de serie.

Noua generație Honda Civic Type R este mai lungă și are un centru de greutate mai coborât cu 3,4 centimetri. În plus, rigiditatea a fost și ea îmbunătățită pentru un plus de dinamică.

Mult-așteptatul model nipon va fi oferit cu tracțiune pe puntea față, zvonurile care anunțau o versiune cu integrală fiind demontate. Sub capota lui Honda Civic Type R se află același motor de 2,0 litri turbo de pe generația precedentă, doar că de această dată, unitatea a fost modificată pentru a genera 320 CP la 6.500 rpm. Cuplul motor rămâne tot la 400 Nm.

Resursele unității turbo sunt manageriate de o cutie manuală cu șase trepte. Noua Honda Civic Type R va fi comercializată și pe piața din SUA în aceeași configurație, iar niponii s-au străduit să împace și “capra și varza”. Pe scurt, trenul de rulare a fost setat în așa fel încât să ofere și ceva confort în detrimentul sportivității. Șoferii vor avea la dispoziție trei moduri de rulare.

Producția lui Honda Civic Type R va debuta în această vară la uzina din Swindon, Marea Britanie, urmând ca debutul comercial să aibă loc în această toamnă.

2017 Honda Civic Type R – Prezentare

Adaugă un comentariu