Geneva 2017: Hyundai FE Fuel Cell, concept alimentat cu hidrogen

Când Hyundai a lansat ix35 Fuel Cell au existat o serie de voci care au spus că nu acum este momentul pentru un astfel de model. Și din păcate, acele voci au cam avut dreptate.

Dar producătorul asiatic nu renunță, iar acum, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Hyundai prezintă FE Fuel Cell, un concept care mizează tot pe hidrogen. Acronimul FE provine de la Future Eco, semn că asiaticii se gândesc din ce în ce mai mult la tehnologiile verzi.

Din punct de vedere estetic, Hyundai FE Fuel Cell se face remarcat prin look-ul extrem de futurist. Zona frontală este dominată de forma blocurilor optice și de prizele de aer integrate. Mânere portierelor au fost ascunse, iar zona posterioară mizează pe un eleron discret amplasat pe linia plafonului.

Punctul de plecare în dezvoltarea sistemului de propulsie a fost ix35 Fuel Cell. Spre deosebire de SUV-ul alimentat cu hidrogen, FE Fuel Cell Concept integrează un sistem de propulsie cu 20% mai ușor și cu 10 procente mai eficient. În plus, asiaticii spun că densitatea pilelor de combustie a crescut cu 30 de procente, iar autonomia ajunge acum până la 800 de kilometri.

Hyundai FE Fuel Cell va sta la baza unui viitor SUV de serie alimentat cu hidrogen care ar urma să debuteaze în 2018.

Adaugă un comentariu