Geneva 2017: Nissan Qashqai este cu un pas mai aproape de conducerea autonomă

Nissan a dezvăluit la Geneva versiunea restilizată a popularului SUV Qashqai, care pe lângă un design reîmprospătat a primit și un sistem de conducere semi-autonomă.

Zona frontală a lui Qashqai a fost redesenată într-un stil asemănător recent lansatei Micra. Farurile dispun opțional de tehnologie full LED, iar blocurile optice posterioare integrează dispersoare de forma unui bumerang.

Și interiorul a primit actualizări, volanul fiind redesenat, iar planșa de bord și capitonajele de pe scaune și uși fiind mai plăcute la atingere.

Sistemul multimedia NissanConnect a fost revizuit, interfața grafică având un design mai atractiv, iar ergonomia generală a sistemului a fost îmbunătățită. Opțional este disponibil și un sistem audio Bose, care dispune de șapte difuzoare.

Nissan i-a adus lui Qashqai și îmbunătățiri care nu se văd cu ochiul liber, suspensia fiind reglată pentru un plus de confort, iar sistemul de direcție promite o experiență de conducere mai plăcută. Pentru a reduce nivelul de zgomot interior, luneta a fost înlocuită cu una dintr-o sticlă mai groasă, iar antifonarea habitaclului a fost îmbunătățită.

Gama de motorizări rămâne neschimbată, iar cei mai mulți clienți vor opta cel mai probabil pentru economica motorizare diesel 1.5 dCi de 110 CP, care emite doar 99 g CO2/km.

Am lăsat la final principala noutate adusă de acest facelift – sistemul de asistență ProPilot. Acesta îi permite lui Qashqai să se conducă semiautonom, fiind capabil să accelereze, să frâneze și să controleze direcția, urmărind marcajele drumului.

Nissan Qashqai – Clipuri de prezentare



Adaugă un comentariu