Geneva 2017: Suzuki a dezvăluit noul Swift, trecut printr-o serioasă cură de slăbire

Vedeta standului Suzuki de la Geneva este în acest an noul Swift, un model dezvoltat după nevoile și exigențele clienților europeni. Dincolo de schimbarea dramatică de design, acesta se laudă cu o masă proprie redusă cu până la 150 kg comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește.

Cu peste 5,3 milioane de unități vândute până în prezent, Swift trece printr-o transformare menită să stimuleze simțurilor potențialilor cumpărători. Noul model este mai scurt cu 10 mm decât modelul anterior, în timp ce ampatamentul a crescut cu 20 mm pentru a maximiza spațiul interior. Și portbagajul este mai mare, având un volum util de 254 de litri, cu 200 de litri mai mult decât în trecut. Senzația de spațiu din mașină este determinată și de majorarea lățimii cu 40 mm, iar pentru o siluetă dinamică a caroseriei, plafonul a fost coborât cu 15 mm.

În funcție de versiune, noul Swift este cu până la 120 kg mai ușor decât modelul pe care îl înlocuiește. Evoluția a fost posibilă prin dezvoltarea unei platforme tehnice complet noi, denumită Heartect, care este construită din materiale foarte ușoare, dar și cu o rigiditate torsională excelentă. Astfel, cea mai ușoară versiune a lui Swift cântărește doar 840 kg, cu reale beneficii privind consumul de combustibil și oferind totodată un comportament dinamic mult îmbunătățit.

Gama de motorizări cuprinde două unități pe benzină preluate de la Baleno, plus o variantă mild hybrid. Astfel, la baza gamei se găsește versiunea 1.2 DUALJET de 1,2 litri, care dezvoltă 90 CP și 120 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 11,9 secunde pentru versiunea cu transmisie manuală și tracțiune față.

Cel mai impresionant motor rămâne însă 1.0 Boosterjet, care oferă 111 CP și 170 Nm, cuplul maxim fiind disponibil de la numai 2.000 rpm.

Mulțumită sistemului SHVS de tip mild hybrid, cel mai economic Swift are emisii de CO2 de numai 87 g/km.

Pentru versiunea SZ5 cu motorul de 1,2 litri, este disponibil și un sistem de tracțiune integrală ALLGRIP, Swift fiind singurul hatchback din segment care dispune de această dotare.

 

Adaugă un comentariu