Geneva LIVE 2017 – Standul Volkswagen – Arteon și Tiguan Allspace

La această ediție a salonului elvețian, principalele noutăți din cadrului standului Volkswagen au fost spectaculosul coupé cu patru portiere Arteon și versiunea cu ampatament extins a lui Tiguan, denumit Allspace.

Gândit ca un înlocuitor pentru CC, modelul producătorului din Wolfsburg a luat forma unui coupe cu patru portiere. Zona frontală diferă complet față de cea pe care o știam de la clasicul Passat. Privit din profil, Arteon are o siluetă plăcută, cu o zonă posterioară plonjată.

Noul Volkswagen Arteon mizează pe sportivitate, iar acest lucru îl deducem și din noile dimensiuni. Arteon este mai lung cu 9,4 centimetri, mai lat cu 4 centimetri și mai scund cu 2,8 centimetri, toate acestea valori fiind raportate la Passat.

La interior, noul Volkswagen Arteon mizează pe atuurile expuse până în prezent de Passat. Vedem același intrumentar de bord, dar și aceeași consolă centrală dominată de ecranul tactil.

Pentru mai multe detalii despre motorizările oferite de Volkswagen Arteon, citește și acest articol.

Spre deosebire de versiunea standard, noul Tiguan Allspace este mai lung cu 21,5 centimetri, iar ampatamentul a crescut și el cu 10,5 centimetri. Dacă alegi noul Tiguan Allspace în varianta cu cinci locuri, atunci portbagajul promite 760 de litri, respectiv 1.920 de litri cu scaunele spate rabatate.

Sub capotă, Volkswagen Arteon va fi oferit cu noul motor de 1,5 litri TSI de 150 CP. De asemenea, iubitorii motoarelor pe benzină pot alege un 2.0 TSI de 190 CP sau 280 CP. Dacă preferi motorizările diesel, Arteon va fi oferit cu un 2.0 TDI de 150, 190 sau 240 CP. Tracțiunea integrală o să facă parte din oferta germanilor.

Adaugă un comentariu