Honda aduce noua generație Civic Type R la Geneva

Anul trecut, în cadrul Salonului Auto de la Paris, Honda a prezentat conceptul care anunța versiunea de serie a lui Civic Type R. Anul acesta, în timpul Salonului Auto de la Geneva, japonezii vor dezveli modelul de serie.

Din păcate, oficialii Honda s-au zgârcit cu informațiile. Tot ce știm până în acest moment este faptul că sub capota lui Civic Type R se va afla același motor de 2,0 litri, unitate care ne-a impresionat când am mers cu actuala generație. Presa din afară anticipează că puterea va crește de la 310 CP undeva la 320 – 330 CP.

Din punct de vedere estetic, lucrurile vor fi extrem de interesante. În primul rând pentru că Civic Type R o să vină cu noul look și în al doilea rând pentru că elementele sportive vor fi presărate pe toată caroseria. Vom vedea o capotă prevăzută cu o priză de aer, un sistem de evacuare cu trei terminații și jante de 20 de inchi.

În urmă cu câteva luni, o serie de zvonuri, nu foarte bune, au apărut în presa din afară. Atunci aflam că viitorul Civic Type R o să fie disponibil și cu o cutie CVT, dar și cu tracțiune integrală. Spre bucuria fanilor, aceste zvonuri au fost demontate de oficialii Honda. Cu detalii complete vom reveni după debutul lui Honda Civic Type R în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Adaugă un comentariu