Honda Civic: cum arată conceptul care debutează la Geneva?

Honda Civic se află la final de carieră, iar la Geneva va fi prezentat conceptul viitoarei generații. 

Imaginile apărute pe net înaintea prezentării oficiale arată o siluetă mult mai apropiată de un coupé decât de un hatchback. Ca de obicei în cazul modelelor Honda, imaginile arată un concept matur, foarte apropiat de intrarea în producția de serie. Designul seamănă remarcabil de mult cu cel al conceptului Civic Coupé, prezentat în toamna anului trecut la Los Angeles. Partea din spate este impresionantă, cu elemente care imită prizele de aer sub blocurile optice și două guri rotunde de evacuare amplasate central.

Pentru viitoarea generație a Honda Civic, japonezii renunță la motoarele aspirate în favoarea unor unități turbo cu injecție directă de 1,0 litru și 1,5 litri. Acestea dezvoltă 130 CP și, respectiv, 204 CP. Viitoarea generație a lui Honda Civic va intra în producție anul viitor, cu break-ul urmând un an mai târziu. Ulterior, o unitate turbo de 2,0 litri cu cel puțin 360 CP va propulsa viitoarea versiune sportivă Type R.

Viitoarea generație a lui Honda Civic, a zecea, va fi construită exclusiv în Marea Britanie, la Swindon. Aici, Honda a investit peste 200 de milioane de lire. În plus, pentru a face loc lui Civic, Honda va muta producția modelului CR-V în Canada.

Adaugă un comentariu