Încă un termen întârziat. Studiul de fezabiltiate pentru autostrada Sibiu – Pitești încă nu este gata

Studiul de fezabilitate pentru 47 de kilometri din autostrada Sibiu – Pitești nu va fi gata luna aceasta, așa cum era promis la începutul anului. Așa cum probabil intuiți, cu cât studiul de fezabilitate întârzie, cu atât mai mult se va amâna proiectarea și construcția autostrăzii.

15 iulie este al doilea termen limită pe care italienii de la Spea Engineering şi românii de la Tehnic Consulting l-au ratat. Studiul vizează tronsoanele Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş, iar în acest moment cele două firme mai au de luat încă 194 de probe de sol.

„Termenul pentru studiul de fezabilitate pentru partea de capete va fi, sperăm noi, undeva la sfârşitul lunii noiembrie’, spune Marcel Boloş, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Un studiu de fezabilitate înseamnă foarte multă muncă de teren. 80% reprezintă studiul geotehnic. Condițiile cu care s-a plecat la licitație, cinci luni primele pentru lotul 1 și 5 pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate și încă până la 12, încă 7, în mod evident au fost nerealiste’, spune Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu