Informații noi despre ecovinieta care ar trebui să înlocuiască Timbrul de mediu

Dacă mai devreme v-am povestit despre programul Rabla 2017, a venit momentul să vă spunem câte ceva și despre așa-zisa ecovinietă. Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a confirmat într-un interviu acordat celor de la Europa FM că una dintre soluțiile pentru înlocuirea timbrului de mediu este impunerea de către primării a unor stickere.

Acestea ar urma să aibă culori diferite, iar prețul lor o să varieze în funcție de norma de poluare a vehiculului în cauză.

“Colegii mei de la minister au constituit un grup de lucru. Una dintre opțiuni este acea de a avea acele stickere, pe care, împreună cu colegii de la RAR, să le punem pe parbrizul mașinii, în funcție de norma de poluare a fiecărei mașini. Nu este o soluție finală. Trebuie asumată politic. În prima ședință a coaliției de guvernare o vom prezenta. Nu este în intenția mea să punem o nouă taxă. Intenția mea este să reducem poluarea. Din păcate, din cauza poluarii se întâmplă fenomene care afectează sănătatea’, a declarat ministrul Mediului.

În plus, Daniel Constantin a mai spus că este posibil ca proprietarii cu mașini care poluează mai mult să plătească un impozit mai mare. De asemenea, oficialul a spus că autoritățile locale vor fi cele care vor decide dacă vor taxa mașinile pentru a circula în anumite zone ale orașelor.

‘Nu este soluția pe care am adus-o eu. Avem acel grup de lucru, format inclusiv din ONG-uri. Poate fi una dintre posibilități: să avem acele stickere în funcție de norma de poluare, să dea o anumită culoare. Apoi autoritățile locale , deci nu noi, administrația centrală, vor avea posibilitatea să permită accesul în funcție de zonarea pe care o fac. Dau un exemplu, Magheru, bulevardul bine cunoscut, din cauza traficului poate fi considerat zona zero a Bucureștiului. Acolo, mașini cu normă de poluare foarte mare, euro 1,2 sau 3, autoritățile locale vor avea posibilitatea să perceapă o taxă suplimentară pentru accesul în acea zonă”, a completat oficialul.

Via | EuropaFM

Adaugă un comentariu