Intrarea Toyota în WRC ar putea da naștere unui hothatch

Toyota lucrează la versiunea WRC a lui Yaris, iar din sezonul viitor, producătorul japonez va intra în jocul celor mari. Cum faza de dezvoltare a lui Yaris WRC este aproape de final, o serie de zvonuri au tot apărut cu privire la o versiune de performanță a micuțului japonez. Și pe bună dreptate. De ce să nu profite toată lumea de tehnologia pe care Toyota o pregătește pentru WRC.

Într-un interviu acordat recent de Johan van Zyl colegilor de la Auto Express, președintele și CEO-ul Toyota Motor Europa a oferit câteva detalii importante cu privire la aceste zvonuri.

toyota-yaris-wrc-2

“Este irelevant să investești în motorsport dacă nu poți să aduci tehnologia în produsele tale. Vrem să aducem ceva pe piață care să reflecte participarea noastră în WRC”, a spus oficialul Toyota.

Toyota Yaris WRC este dezvoltat cu ajutorul celor de la Gazoo Racing, iar primele voci sugerează versiuni de stradă cu ceva elemente aftermarket cu look sportiv.

“Multă lume vrea să poarte aceeași încălțăminte sport pe care o folosesc atleții chiar dacă nu pot alerga la fel de repede”, a concluzionat oficialul Toyota.

Via | AutoExpress

Adaugă un comentariu