Jozef Kaban părăsește Skoda și-l va înlocui pe Karim Habib la BMW

Jozef Kaban, designerul care a desenat, printre altele, Bugatti Veyron și actualele generații ale Skoda Octavia și Superb, a părăsit grupul Volkswagen, fiind numit șef de design al mărcii BMW în locul lui Karim Habib.

Jozef Kaban va face parte din echipa de design a Grupului BMW, condusă de designerul-șef Adrian van Hooydonk și va fi responsabil de designul modelelor BMW. Odată cu numirea sa, BMW l-a numit, de asemenea, pe croatul Domagoj Duke ca responsabil de design pentru modelele BMW i și BMW M. Acesta este deja din 2010 la BMW și și-a pus deja amprenta asupra designului lui i3 și i8, dar și al altor modele BMW.

Deocamdată, Skoda nu a anunțat plecarea lui Kaban și, deci, nici un înlocuitor al acestuia. Marca cehă este așteptată să anunțe anul acesta faceliftul modelelor Citigo și Rapid, precum și noul Yeti, acestea fiind probabil ultimele modele care vor purta semnătura lui Jozef Kaban.

De partea cealaltă, plecarea lui Karim Habib de la BMW este anunțată ca o decizie personală. Printre modelele așteptate de la BMW care vor purta semnătura sa se numără viitorul X7, înlocuitorul lui Z4, precum și viitoarea Serie 6.

Slovacul Jozef Kaban este cunoscut ca cel care a realizat designul lui Bugatti Veyron. Înainte de a fi numit șef de design al mărcii Skoda, Kaban și-a pus amprenta asupra designului exterior al modelelor VW Lupo și Seat Arosa și a fost, de asemenea, șef al designului exterior la Audi.