Kia Stinger, cel mai rapid model produs până acum de constructorul asiatic

În septembrie 2011 făceam cunoștință cu conceptul Kia GT. Asiaticii ne anunțau atunci că acesta va sta la baza unui grand turismo care, totodată, va deveni și cel mai rapid model Kia produs până acum. Și iată că după aproximativ șase ani, lucrurile au devenit realitate. Faceți cunoștință cu Kia Stinger.

Noua Kia Stinger măsoară 4,8 metri lungime, 1,87 metri lățime și are un amptament de 2,9 metri. Indiferent de unghiul din care o privești, mașina este extrem de agresivă și de bine proporționată. Cu toate acestea, nu te aștepta să vină cu un portbagaj care să doboare vreun record.

2017-kia-stinger-gt-6

Kia Stinger va fi oferită atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală, semn că asiaticii au început să se gândească din ce în ce mai mult la plăcerea de a conduce.

Kia Stinger – Motorizare

Kia Stinger o să fie oferit alături de un motor pe benzină de 2,0 litri turbo care produce 255 CP și 352 Nm. Resursele vor fi puse în valoare cu o cutie automată cu opt trepte și cu ajutorul unui sistem de tracțiune integrală. Cel mai probabil, pentru publicul din Europa o să existe și o motorizare diesel.

Vârful de gamă se numește Kia Stinger GT și vine alături de motorul V6 de 3,3 litri turbo care produce 365 CP și 510 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5,1 secunde, iar viteza maximă ar urma să se oprească în dreptul valorii de 270 km/h.

2017-kia-stinger-gt-2

În plus, Kia Stinger va fi oferită cu un sistem de frânare Brembo, cu o suspensie controlabilă electronic, cu un subwoofer amplasat sub scaunul din față care completează sistemul audio Harman-Kardon și cu un sistem de monitorizare a stării de oboseală a șoferului.

Adaugă un comentariu