Legislație: Vrei permis auto? Trebuie să ai minim 11 clase

Permisul auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puțin 11 clase. Interdicția eliberării carnetului auto va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va modifica legislația rutieră.

Totodată, Guvernul își propune să adopte o serie de norme noi care să alinieze legislația rutieră la cerințele Comisiei Europene.

Conform Legii educației naționale, învățământul general obligatoriu este de 11 clase și cuprinde învățământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învățământul gimnazial (4 ani) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (liceul). Obligația de a frecventa învățământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani. În aceste condiții, dacă nu ai absolvit clasa a X-a nu vei putea susține examenul pentru permisul auto.

Prin această decizie, Guvernul vrea să se asigure că șoferii au capcitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza indicatoarele rutiere.

Și acestea nu sunt singurele modificări promise de Guvern. Aleșii Statului vor ca autovehiculele implicate în accidente rutiere să nu mai circule decât după realizarea unei inspecții tehnice de siguranță. Totodată, baremul de evaluare medicală și psihologică pentru obținerea permisului auto va fi actualizat periodic.

Sursa | Profit

    tintareco says:

    Eu nu am întîlnit,pînă acum ,nici un accident provocat de ţigani,nici în viaţa reală,nici la tv,care,nici unul nu au peste 8 clase,sau sînt analfabeţi.Există absolvenţi de 8 clase şi a unei şcoli profesionale de 3-4 ani,oare aceştia sînt mai proşti decît acel elev beţiv şi drogat care,din clasa a 11 este exmatriculat.Apoi,dincolo de gardul nostru,în Europa reală,circulă cu opt clase sau fără,de cînd sa inventat automobilul.Să nu uităm că ei au şi autostrăzi reale,pe cînd noi,doar pe bucăţi sau pe hîrtie.Legiuitorii noştri au furat totul,acum vor să fure şi dreptul de a conduce a unora,chiar dacă aceştia din asta trăiesc.

Adaugă un comentariu