Lista celor mai frumoase drumuri din Europa

Orice pasionat știe că mașina reprezintă o parte importantă din arsenalul de vacanță. De asemenea, aceste tipologii de persoane sunt interesate și de drumul pe care ajung din punctul A în punctul B. Un pasionat va prefera să lungească traseul doar pentru a șofa pe drumuri cât mai impresionante.

Iată o listă cu cele mai frumoase drumuri din Europa pe care n-ar trebui să le ratezi

Pasul Stelvio din Italia

Pasul Stelvio a fost considerat mult timp cel mai frumos drum din Europa. Acesta urcă până la 2.757 de metri și este situat în Alpi, la granița dintre Italia și Elveția.

trecatoarea stelvio

Pasul Furka din Elveția

Pasul Furka urcă până la o altitudine de 2.436 de metri și este cunoscut pentru ghețarul Rhone care se află în apropiere. Tot aici s-au filmat și celebrele pelicule Goldfinger și GoldenEye.

pasul furkas

 

Pasul Saint-Gothard din Elveția

Rămânem în Elveția și ne îndreptăm atenția asupra Pasului Saint-Gothard. Acesta se află relativ aproape de Pasul Furka și impresionează nu doar prin acele de păr, ci și prin numărul mare de tuneluri.

pasul saint gothard

Zona Kotor din Muntenegru

Muntenegru este unul dintre statele care merită văzute. Relieful muntos a facilitat construcția drumurilor virajate și oriunde te-ai îndrepta, n-ai cum să nu ai parte de priveliști și senzații tari. Defileul Kotor este una dintre cele mai plăcute zone al Muntenegrului, șoseaua urmând conturul țărmului extrem de abrupt. De asemenea, traseul Cetinje – Kotor (foto) va reuși să-ți ridice nivelul de adrenalină.

defileul kotor

Drumul Atlanticului din Norvegia

Cui nu îi este frică de frig atunci trebuie să meargă pe Drumul Atlanticului. Vorbim despre o șosea lungă de 8,3 kilometri care leagă orașele Kristiansund şi Molde. Drumul trece prin dreptul zonei Hustadvika, regiune cunoscută pentru furtunile impresionante.

drumul atlanticului

La toate aceste zone adăugăm și clasicele Transfăgărășan și Transalpina.

Adaugă un comentariu

Articole similare