LIVE Paris 2016: Generation EQ – începutul erei electrice pentru Mercedes-Benz

Cu o caroserie futuristă de SUV-coupe, Mercedes-Benz pornește o nouă strategie în ceea ce privește electrificarea modelelor sale. Conceptul prezentat la Paris și denumit Generation EQ pune bazele unei noi game de modele electrice. La bază stă o arhitectură complet nouă, modulabilă și pentru alte dimensiuni. 

Conceptul Generation EQ este propulsat de două motoare electrice și dispune de tracțiune integrală, puterea maximă fiind de până la 408 CP, în funcție de modul ales pentru rulare. Autonomia pur electrică este de 500 km, fără să facă rabat de la lux și echipamente de ultimă oră. Pentru viitor, pentru Mercedes-Benz, Generation EQ va avea un rol similar sub-brandului BMW i. Chiar dacă la Paris putem vedea doar un concept, platforma electrică modulabilă este gata de producția în serie și combină elemente precum oțelul de înaltă rezistență, aluminiul și fibra de carbon pentru a reduce grautatea la maximum. Acumulatorii litiu-ion sunt poziționați în podea, cât mai jos, pentru a optimiza dinamica. Interiorul adoptă cea mai nouă viziune a mărcii, cu majoritatea comenzilor tactile și ecrane OLED.

În paralel cu noua marcă de automobile electrice, Mercedes-Benz testează și dezvoltă noi sisteme de încărcare pentru acumulatori care pot permite ca după doar 5 minute de încărcare să parcurgi circa 100 km.

 

 

Adaugă un comentariu