LIVE Paris 2016 – Honda prezintă viitorul Civic Type R

Honda a prezentat la Paris versiunea europeană a compactei Civic, atât sub formă de hatchback, cât și ca sedan. Surpriza japonezilor a fost însă premiera mondială a lui Civic Type R Prototype, care relevă direcția viitoare de design a hot-hatch-ului Honda.

Proiectat în Europa și construit în Marea Britanie, noul Honda Civic aduce o schimbare majoră de design, cu o imagine mai dinamică și o siluetă de coupe. Sub capota noii generații a lui Civic muncesc noile motorizări VTEC Turbo, de 1,0 litru/129 CP și, respectiv, 1,5 l/185 CP. Ulterior, de anul viitor, va fi disponibilă și o motorizare diesel de 1,6 litri/120 CP.

Citește și Honda a prezentat noua generație Civic

Conceptul viitorului Civic Type R a atras, după cum era de așteptat, cele mai multe complimente. Hot-hatch-ul japonez va fi lansat în a doua jumătate a anului viitor, dar vizitatorii Salonului de la Paris au putut vedea încă de azi la ce trebuie să ne așteptăm, stilistic vorbind.

Ca de obicei, elemntele aerodinamice extreme scot în evidență versiunea sportivă a lui Civic. Pragurile sunt finisate în fibră de carbon, în timp ce roțile au dimensiunea de 20 de inchi. În spate, difuzorul este, de asemenea, din fibră de carbon, evacuarea fiind poziționată central.

Adaugă un comentariu