Mazda renunță la bujiile motoarelor pe benzină

Mazda este unul dintre acei producători care încă reușește să facă performanță cu motoare aspirate. În ultimii ani, japonezii ne-au demonstrat că unităților lor aspirate sunt capabile să facă față concurenței care mizează foarte mult pe propulsoare turbo.

Iar Mazda mai pregătește o lovitură pentru industria auto. Conform unei publicații internaționale, la finalul lui 2018, Mazda va deveni primul constructor auto care va renunța la bujiile motoarelor pe benzină. Aprinderea combustibilului ar urma să se realizeze prin presiune, iar tehnologia se numește Homogenous Charge Compression Ignition (HCCI).

Debutul acestei tehnologii o să aibă loc în același timp cu lansarea noii generații Mazda3. Mai mult, în afara dispariției bujiilor, producătorul japonez promite și un consum de carburant mai mic cu 30 de procente. Aceeași scăderea ar urma să se aplice și în cazul emisiilor.

Tehnologia Homogenous Charge Compression Ignition (HCCI) face parte din a doua generație a pachetului SkyActiv și va fi integrat în toată gama de modele a producătorului japonez.

Deși Mazda continuă dezvoltarea motoarelor cu combustie internă, niponii nu uită de electrice. Producția unui astfel de model ar urma să înceapă în 2019, iar din 2021 vor exista mai multe modele cu versiuni plug-in hibrid.

Via | Carsguide

Adaugă un comentariu