Mercedes-Benz Clasa E – Poze și informații complete

Mercedes-Benz a publicat toate detaliile despre noua generație Clasa E. Modelul de clasă mare va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Detroit, eveniment care își va deschide porțile în cursul acestei zile.

În luna decembrie a anului trecut am avut ocazia să vedem pentru prima dată imagini cu interiorul lui Mercedes-Benz Clasa E. La începutul acestui an, o publicație din Germania reușea să publice și primele fotografii cu exteriorul lui Clasa E, însă abia acum avem toate informațiile necesare pentru a face profilul modelului din Stuttgart.

Mercedes-Benz Clasa E – Design

Din punct de vedere estetic, Mercedes-Benz Clasa E preia o gamă bogată de elemente de design de pe Clasa C și Clasa S, diferențele dintre cele trei modele putând fi făcute la nivelul detaliilor. Zona frontală este dominată de grila de dimensiuni masive flancată plăcut de blocurile optice noi. Mercedes-Benz a renunțat la construcția dublă a farurilor, însă a optat pentru un joc de lumini care să ne reamintească de acest lucru.

Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (W 213) 2016Mercedes-Benz E-Cl

În zona posterioară, lucrurile seamănă foarte mult cu ce poți admira la un Clasa C sau un Clasa S. Depinde din ce perspectivă vrei să analizezi noua Clasa E.

Mercedes-Benz Clasa E – Motorizări

Mercedes-Benz Clasa E va primi o nouă generație de motoare diesel de 2,0 litri. Versiunea E220d promite să ofere 195 CP și 400 Nm. Conform fișei de produs, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7,3 secunde, iar consumul mediu mixt se cifrează la doar 3,9 l/100 km. Cea de-a doua variantă diesel va fi comercializată sub denumirea de E 350d. Aceasta folosește un motor de 3,0 litri capabil să producă 258 CP și 620 Nm. Accelerația 0 – 100 km/h are loc în 5,9 secunde, iar consumul mediu mixt se cifrează la 5,1 l/100 km.

https://youtu.be/CCBkTp6uwfY

Fanii motoarelor pe benzină vor avea de ales între un 2.0 de 184 CP și 300 Nm. Consumul mediu mixt se oprește la 5,9 l/100 km, iar emisiile de CO2 se cifrează și ele la 132 g/km. Dar lucrurile nu se termină aici pentru că Mercedes-Benz va pregăti și alte unități pe benzină.

Poate cea mai importantă motorizare cu care Clasa E va ajunge pe piață va fi sub denumirea de E 350e. Vorbim despre un hibrid plug-in care folosește un motor pe benzină de 2,0 litri și un motor electric. În total, acesta oferă 279 CP și 600 Nm, resurse suficiente pentru o accelerație 0 – 100 km/h ăn 6,2 secunde. Consumul mediu mixt anunțat de germani este de 2,1 l/100 km.

Conform oficialilor Mercedes-Benz, toate unitățile vor fi disponibile în standard cu transmisia 9G-Tronic.

Mercedes-Benz Clasa E – Interior

Despre interiorul lui Clasa E am mai vorbit, însă nu ai cum să nu povestești nimic despre vitrina tehnologică pusă la dispoziție de germani.

Versiunile de top ale lui CLasa E vor veni cu un panou de bord și cu o consolă centrală unită cu ajutorul a două ecrane impresionante. Fiecare dintre cele două display-uri are o diagonala de 12,3 inchi și o rezoluție de 1920×720 pixeli. Panoul de instrumente poate fi personalizat complet după bunul plac al fiecărui șofer.

Mercedes-Benz Clasa E 2016 – Cea mai inteligentă mașină din lume

Un alt lucru demn de menționat este volanul cu suprafețe tactile. Astfel, butoanele fizice sunt înlocuite cu suprafețe touch prin intermediul cărora șoferul va comanda funcțiile sistemului multimedia și nu numai.

Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (W 213) 2016Mercedes-Benz E-Cl

Noua generație Mercedes-Benz Clasa E va ajunge pe Bătrânul Continent în cadrul Salonului Auto de la Geneva, urmând ca în scurt timp să poată fi comandat pe toate piețele.

Adaugă un comentariu