Mercedes-Benz pregătește un pick-up – Update

Update: Colegii din cadrul publicației CarAdvice au reușit să stea de vorbă cu Ola Källenius, membru al boardului Daimler. Acesta le-a oferit o serie de detalii cu privire la viitorul pick-up Mercedes-Benz.

Așa cum era de așteptat, modelul german nu va primi nicio versiunea AMG. Este și ușor de înțeles de ce. Piața pentru un astfel de model este aproape zero. Totuși, pentru cei care vor un look orientat către sportivitate vor avea la dispoziție un kit de caroserie.

Urmând rețeta lui Amarok, viitorul pick-up Mercedes-Benz ar urma să vină cu o serie de versiuni speciale, unele îndreptate către pasageri, altele cu scopuri comerciale.

15.03.2016

Update: Veștile cu privire la viitorul Mercedes-Benz pick-up încep să ne asalteze. Conform colegilor de la AutoExpress, există șanse mari ca prototipul care prefigurează viitorul pick-up german să fie expus în cadrul Salonului Auto de la Paris de anul acesta.

Mai mult decât atât, viitorul model ar urma să poartă numele de Clasa X și va ajunge pe piață până la finalul lui 2017. În aceste condiții, nu este exclus să vedem conceptul la Paris, iar modelul de serie la Geneva, în 2017.

08.04.2015

UPDATE: Mercedes-Benz confirmă că viitorul pick-up va fi bazat pe Nissan Navara

Într-un comunicat de presă emis de Daimler se specifică faptul că primul pick-up sub brand-ul Mercedes-Benz va avea la bază modelul Navara. Ba mai mult, producția acestuia se va desfășura în uzinele Nissan din Barcelona, Spania și Cordoba, Argentina.

Deși va folosi o parte din arhitectura lui Navara, viitorul pick-up Mercedes-Benz va avea aceleași caracteristici de dinamică și design cu care ne-a obișnuit și până acum.

“Să pătrundem pe un segment care se dezvoltă atât de rapid face parte din stragia internațională de creștere a mărcii. Mulțumită parteneriatului cu Alianța Renault-Nissan, vom fi capabili să reducem dramatic atât timpul, cât și costurile unui astfel de debut”, a declarat Dr. Dieter Zetsche, președinte Daimler.

————–

31.03.2015

UPDATE: După ce Mercedes-Benz a anunțat că pregătește un pick-up premium pentru 2020, o serie de zvonuri au și început să apară în piață.

Potrivit Autonews, viitorul produs al germanilor va fi produs de Nissan. Mai mult decât atât, pick-up-ul premium al celor de la Mercedes-Benz va avea la bază modelul Navara. Sub capotă vor exista propulsoare cu patru și șase cilindri. Conform aceluiași raport se crede că discuțiile dintre cei doi producători sunt la un nivel avansat, dar încă mai există detalii importanet de pus la punct.

————–

30.03.2015

Mercedes-Benz a anunțat că până la finalul anului 2020 va oferi în gamă un pick-up. Da, ați citit bine, un pick-up Mercedes.

Oficialii companiei motivează decizia prin simplul fapt că acest segment este în continuă dezvoltare, iar lumea se orienteză din ce în ce mai mult către acest tip de modele.

“Viitorul pick-up Mercedes-Benz va avea o contribuție importantă în ceea ce privește atingerea targetului global. Vom pătrunde în acest segment cu identitatea de brand distinctă și cu toate atributele tipice companiei”, a completat Dr. Dieter Zetsche, director Daimler.

Dacă planurile producătorului german vor merge ceas, până la finalul acestei decade vom face cunoștință cu primul pick-up premium. Pentru început, viitorul model german va merge către piețele din Europa, Australia, America Latină și Africa de Sud.

“Le putem oferi clienților un model cu un grad mare de utilitate, dar care beneficiază de confortul, siguranța și design-ul unui model de pasageri semnat Mercedes-Benz. Vom desena primul pick-up al brandului după rețeta succesului”, a declarat Volker Mornhinweg, director Mercedes-Benz Vans, divizia care se va ocupa în totalitate de procesul de dezvoltare.

Sursa foto | AutoExpress | CarAdvice