Mercedes-Maybach G650 Landaulet – Cântecul de lebădă

Mercedes-Benz se pregătește să scoată din scenă actuala generație Clasa G. Și cum poți condimenta acest lucru, dacă nu cu o versiune specială. În cazul de față, numele său este Mercedes-Maybach G650 Landaulet, iar debutul oficial va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet este primul SUV dezvoltat de sub-brandul Maybach și oferă o serie de elemente extrem de interesante. Pentru început, SUV-ul Maybach are un amptament mai mare cu 57,8 centimetri, lucru care se traduce prin și mai mult spațiu pentru pasageri. În plus, pentru confortul tuturor, scaunele standard au fost înlocuite cu cele de pe Clasa S. Și dacă până acum nu v-am convins, Mercedes-Maybach a pregătit și un acoperis din pânză care poate fi rabatat printr-o simplă apasare de buton.

Revenim puțin la interior, unde Mercedes-Maybach oferă o cotieră încălzită, măsuțe pliabile acoperite cu piele și ecrane de 10 inchi montate pe spătarele scaunelor față. La toate acestea adăugăm scaunele cu ventilație, încălzire și masaj.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet – Motorizare

Sub capota lui Mercedes-Maybach G650 Landaulet se află motorul V12 de 6,0 litricare oferă 630 CP și 1.000 Nm. Pentru un plus de manevrabilitate în off-road, modelul germanilor preia punțile portale pe care le-am văzut atât pe G63 AMG 6×6, cât și pe G500 4×4. Garda la sol măsoară 45 de centimetri.

Conform oficialilor germani, Mercedes-Maybach G650 Landaulet va fi produs în doar 99 de exemplare, iar prețul ar urma să fie mai mare decât cel al vechiului G63 AMG 6×6.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet – Trailer

Mercedes-Maybach G650 Landaulet – Video de prezentare